Ghid de creștere a puilor de carne

Ghid de creștere a puilor de carne
Cod produs: 1135
Disponibilitate: În Stoc
Preţ: 25,00Lei
Fără TVA: 23,81Lei
Cant:     - SAU -   Adaugă in Wishlist
Compară produs
0 opinii  0 opinii  |  Vă rugăm să vă autentificați pentru a lăsa opinie

"Ghid de creştere a puilor de carne" este o ediţie adăugită şi revizuită, prima formă a cărţii fiind editată tot în colecţia Revistei Ferma. Ghidul cuprinde o serie de informaţii practice, elemente de tehnologie, dar şi aspecte economice şi de rentabilitate privind creşterea puilor de carne.

Autor principal: LEONARD CONSTANTIN STAFIE

Coautor: RADU ANTOHE

CUPRINS

PARTEA I: STADIUL CUNOAŞTERII TEHNOLOGIILOR DE CREŞTERE A PUILOR DE CARNE

CAPITOLUL I: SISTEME DE CREŞTERE A PĂSĂRILOR ÎN ZOOTEHNIE

1.1.Sistemul de creştere şi exploatare în sistem extensiv (gospodăresc)

Pg 10

1.2.Sistemul de creştere şi exploatare în sistem semi-intensiv

Pg 10 

1.3.Sistemul de creştere şi exploatare în sistemul intensiv şi super-intensiv

Pg 12

CAPITOLUL II: CONDIŢII DE CREŞTERE A PUILOR DE CARNE

2.1. Creşterea şi exploatarea puilor pentru carne pe aşternut permanent

Pg 13 

2.1.1. Densitatea la populare

Pg 13

2.1.2. Temperatura şi umiditatea

Pg 16

2.1.3. Ventilaţia

Pg 17

2.1.4. Aşernutul permanent

Pg 18

2.1.5. Pregătirea adăpostului pentru populare

Pg 21

2.1.6. Pui de o zi

Pg 22

2.1.7. Adăpostul de pui înainte de populare

Pg 23

2.1.8. Recepţia puilor

Pg 24

2.1.9. Perioada demaraj 1-21 zile

Pg 25

2.1.10. Perioada de creştere 21-35 zile

Pg 36

2.1.11. Perioada de finisare 35-42 zile

Pg 43

2.2. Diverse probleme tehnice apărute în perioada de exploatare 

Pg 49

2.3. Analiza şi concluzii cu privire la datele tehnice ale hibrizilor de carne

Pg 52

CAPITOLUL III: ALIMENTAŢIA PĂSĂRILOR

3.1. Alimentaţia puilor pentru carne

Pg 54

3.2. Furaje utilizate în alimentaţia păsărilor

Pg 57

CAPITOLUL IV: SĂNĂTATEA PĂSĂRILOR

4.1. Biosecuritatea în fermele avicole

Pg 62

4.2. Boli întâlnite la păsări

Pg 65 

4.2.1. Boli virale

Pg 65

4.2.2. Boli bacteriene

Pg 67

4.2.3. Micoze şi micotoxicoze

Pg 68

4.2.4. Parazitoze

Pg 69

4.2.5. Tehnopatii

Pg 69

CAPITOLUL V: ECHIPAMENTE ŞI UTILAJE UTILIZATE ÎN CREŞTEREA PUILOR DE CARNE

5.1. Utilaje pentru încălzirea şi umidificarea halelor de producţie

Pg 74

5.2. Utilaje pentru ventilaţie

Pg 77

5.3. Utilaje pentru furajare

Pg 79

5.4. Utilaje pentru adăpare

Pg 81

5.5. Alte tipuri de utilaje

Pg 82

5.6. Adăposturi

Pg 83

5.7. Ehipamente pentru mica gospodărie de la Agroland

Pg 84

 

 

PARTEA a II-a: CONTRIBUŢII PROPRII

Capitolul VI: PROIECT ÎNFIINŢARE EXPLOATAŢIE DE CREŞTERE ŞI EXPLOATARE A PUILOR DE CARNE CU O CAPACITATE DE 3900 CAPETE/SERIE PUI DE CARNE

6.1. Date generale

Pg 87

6.2. Tehnologia de creştere

Pg 88

6.3. Fluxul tehnologic

Pg 96

6.4. Evidenţa în fermă

Pg 100

6.5. Calcule economice

Pg 101 

BIBLIOGRAFIE

Pg 103

     

 

Spune-ţi opinia

Vă rugăm să vă autentificați pentru a lăsa opinie

Agro Shop © 2018 - Toate drepturile rezervate
Realizat de WebDez